27 Kasım 2008 Perşembe

Yeter Ulan!


Hm, bugün yeni bir şey öğrendim. "Arkadaşları atlattık, sıra ailede, hadi bakalım" derken, aslında atlatamadığımı öğrendim.

Nasıl bir insanım ben yareppi? Nasıl bir çevrem var böyle?

Acaba bir yerlerde, diğer özelliklerim yüzünden eşcinselliğime katlanan insanlar yerine, eşcinsel olmamla hiç ilgilenmeyip sadece o diğer özelliklerimle ilgilenecek insanlar var mı? Onlarla nasıl arkadaş olabilirim?

Sayıları giderek azalan, artık neredeyse hiç kalmayan arkadaşlarımın eşcinselliğimden haberdar olan kısmı, buna başka sebepler yüzünden katlanan insanlar. Aynı okullarda okuduğumuzdan, ortak geçmişimiz, ilgi alanlarımız yüzünden ve özgürlükçü zihniyet, modernite bunu gerektirdiğinden katlanıyorlar eşcinselliğime.

Yatağa attığı ve atmak üzere projelendirdiği kadınları uzun uzun anlatan bir arkadaşım katlanıyor katlanmasına, benimle görüşmeye devam ediyor; ama sınırı da çiziyor: "Eşcinselliği konuşmak beni geriyor, rahatsız oluyorum, iğreniyorum". Zaman geçiyor, yeri geliyor, söylüyorum o arkadaşa: "Sen rahatsız oluyordun bu konudan...". "Seksten, yani şunu yaptım bunu yaptım diye konuşulmasından" diyor. Aslında ben hiçbir arkadaşımı biriyle sevişirken düşlememiştim; sevdiği pozisyonlar, çıkardığı sesler... Bana ne ki?

Sadece geylerle mi arkadaş olmalıyım yani? Sokaktakiler kadınlarla sevişmemi istiyor. Arkadaşlık sitelerindekilerse kendileriyle...

Niye biraz sohbet edip, müzik dinleyip sonra uyumak üzere ayrı yataklarda yatabileceğimiz birileri yok? Niye bu yaşta herkesin ergenlik döneminde çözdüğü şu sorunlarla uğraşmak zorundayım?

Çok bir şey istemiyorum aslında. Eskiden arkadaşı olduğum kişilerin, eşcinsel olduğumu öğrendiklerinde de arkadaşı kalabilmek istiyorum. Eskiden biriyle nasıl seviştiğimi düşünmeyen kişilerin, yine düşünmemesini, böylece benden iğrenmemesini istiyorum. Onlar bunu beceremiyorlar, ben de artık böyle bir çevreyle uğraşmak istemiyorum.

Lütfen bundan sonra hayatıma girecek insanlar Wikipedia'dan filan biraz çalışmış olarak gelsinler, anlatmaktan yoruldum, kabullenilmeye çalışmaktan sıkıldım.

11 yorum:

кα¢αкgαу dedi ki...

cidden öyle ve bu durumu göze alamadığım içi söyleyemiyorum atkadaşlarıma ...sanırım en iyisi söylelememk...yani biz sadece gaylerle mi arkadaş olmak zorundayız...Homofobik değilim diye bağıranlar bile, o fobilerini yenemiyorlar...boşuna bağırıyrlar..
bu arda merhaba

pRncfRn dedi ki...

Sadece gaylerle arkadaş olmak mı? Ama diğerlerine söylemek durumunda değilsin ki...
Ayrıca bir iki tane gay arkadaşım var benim onun dışında onlarca heteroseksüel arkadaşım var, sanırım ben gaylerle anlaşamıyorum, evet, buna karar verdim. Sen de çok takılma, boşver :)

wecarealot dedi ki...

Merhaba Kaçakgay, açılmanın faydaları da var. Ama türlü saçmalıklar geliyor insanın başına ne yazık ki.

pRncfRn, ben de anlaşamıyorum geylerle! Tanıştıklarımın bir kısmı tipimi beğenmediler, bir kısmıyla da yatmadım, o yüzden arkadaş olamadık :) Birkaç tane arkadaşım var neyse ki. Bendeki sorun, heteroseksüel çevremin de çok dar ve bağnaz olması. Tam rahat hissetmeye başlıyorum kendimi, bir muhtıra geliyor hööött diye; anlıyorum ki hiç yol alamamışız aslında.

Tabii benim renksiz kişiliğim de tetikliyor bu olayları.

кα¢αкgαу dedi ki...

ya gayler anlaşılacak gibi değil ki, :)çoğu yani..heterolarla arkadaş oluyrsn ki benim arkların çoğu hatta hepesi eksi 2-3 tanesi öyle...ama bazen sıkılıyorsun..hiç dostun olamıyor aslında..çünkü en öenmli sırrını bilmyor ki nasıl dostum diyeceksin ona...o seni dostum olarak görse de...

кα¢αкgαу dedi ki...

wecarealot a da slm ayrıca:)

pRncfRn dedi ki...

Düşündüm de şimdi, benim bir arkadaş grubum vardı ve hepsiyle benden hoşlandıkları fakat reddedildikleri için ilişkimi kestim evet istisnasız hepsiyle. Ne hoş! Homofobik olma yolunda hızla ilerliyorum. :)

wecarealot dedi ki...

Çok da kötümser olmayın :) Ev arkadaşım ben yanına taşınırken biliyordu, arada çıkıyor öyleleri de. Hem bu konuyu gerçek anlamda hiç dert etmeyen başka insanlarla da tanıştım, ama arkadaş olmadık.

Benim biraz da bulunduğum, okuduğum çevreden kaynaklanıyor bu. Sosyal algıları düşük, kalıplarla düşünen ve yaşayan bir çevreydi.

Ya da benzer şekilde gerçekten arkadaş olmak isteyen eşcinseller de oluyor tabii. Yani yatmak istemeyip arkadaş olmaya çalışanları da ben sıkıcılığımla kaçırdım.

Ben gaz vermiş, önyargılarınızı coşturmuş olmak istemiyorum yani :P

Adsız dedi ki...

amaaannnnnn takmaa be :D seni sen olduğun için sevmeyen insanları sallaaa gitsiinn ;) Merhabalarrr :D

wecarealot dedi ki...

Merhaba ucandepik, takmamaya çalışıyorum dediğin gibi, ama pek olmuyor.

Bir hafta evde oturunca aslında insanın tek başına yaşayamayan bir canlı olduğunu anlıyorum mesela :)

Can dedi ki...

bunun gay olmakla alakası yok bence.

"hayır heteroyum ben ulen" diye bas bas bağırıp kendimi inkar ettiğim dönemlerde bile aynı sorunu yaşıyosun.

kendinle barıştığında (bu ne itici laf bre - maalesef ilk akla gelen bu) ise aynı şeyler gene oluyor.

biraz kendinle alakalı aslında sorun, internetten falan filanda tanıyıp gördüğün insanlarıda görüştüğünde iyi tanıyamadığını anlıyosun ki çok normal. bunun açıklamasını yapmak bile gerkmiyo.

aslında sanırım hepimiz bütün herşeyini anlatabileceğimiz birini arıyoruz, herşeyimizle kabullenicek bizi, ne yaptığımız hem umursamıcak hemde umursucak, bizi daima onaylıcak insanlar arıyoruz(her nek adar inkar etsekte "bazen" bunu)...

ama şöyle düşünmek gerek, herkes farklı.. herkes aynı çevreden geçmiyo, herkes farklı şekilleniyo kişilik konusunda.. herkes diyorum çünkü öyle.

o açıdan biraz yüzeysel bakmak gerekiyo. nasılki biz herkesi tamamiyle kabullenemiyosak, ufaktan ufaktan rahatsız eden yönlerini gördüümüzde garip bakıyosak aynı şeyleri karşımızdakilerde yaptığındada çok kafaya takmamak gerekir. insan bre bu :D başka bişey değil. düşünen hayvan özünde.

(ne uzattım bre kendime şaştım. deli şaşması takibe aldım seni bu arada-sanki çokta umrunda-gerçi ne saçmalıyorum ben be? umrunda da olabilir. teşekkürde edebilirsin hatta. benim umrumda olurdu mesela müteşekkürde olurdum -mütşekkür- ehuehe)

wecarealot dedi ki...

"Deli Şaşması" :) Sevdim bunu. Umrumda olur tabii, çok sevindim, teşekkür ederim.

Bunun gay olmakla alakası var; ama gay olmadan da benzer sorunlar yaşanabiliyor.

"Ev arkadaşım odadan baksırla çıksa, odada erkek arkadaşı olsa rahatsız olurum; ama odadaki kız arkadaşı olsa sorun yok. Olayın fiziksel boyutunu düşününce rahatsız oluyorum." deniyorsa bu sorun gay olmakla ilgili değil de nedir?

Ben hiçbir arkadaşımı sevgilisiyle veya başkalarıyla sevişirken düşlemiyor, düşlememeye çalışıyorum. Zira herkesin sevişme esnasında edindiği yüz ifadesi örneğin yemek yerkenkinden çok farklıdır; yatak odası dışında garip, iğrenç, komik vs gelebilir. Çekici de gelebilir tabii, o zaman da "gizli eşcinsellik", "kabullenememe" gibi başka sorunlar mevcut olsa gerek bu bahsettiğim durumda.