11 Nisan 2009 Cumartesi

Eşcinsel Belediye Başkanı

Milliyet'te bir Can Dündar yazısı. Tek Yön'de eğlenen Paris Belediye Başkanı Bertrand Belanoe ile yakında yine Topbaş ile el sıkışmaya gelecek olan Berlin Belediye Başkanı Klaus Wowereit'tan bahsediyor, onların eşcinsel olmalarından kimlik siyasetine ve "Türkiye'de bir eşcinsel belediye başkanı" konusuna dönüyor.

Yazı "Eşcinsellikleri bir yana, ama bu yönleriyle iyi birer örnek sayılmazlar mı?" diye bitiyor.

Eminim bunu kimse "Eşcinsellikleriyle kötü örnek olsalar da..." diye anlamayacak. Zaten kimsenin aklında yok "eşcinsellik kötüdür" diye bir şey. Zaten en aklı başında görünen yazarlar bile homofobi saçsalar, yine de hiçkimse eşcinselliği yüzünden öldürülmez. Ben de laf ebesiyim zaten.

Bir de merak ettim, Topbaş efendi o gay başkanlarla el sıkışırken neler hissetti acaba? Şehrindeki başka eşcinsellerin, travestilerin filan kendisiyle el sıkışmaya kalksalar hissedecekleri şeyi söyleyeyim: cop, tekme, yumruk...

5 yorum:

delikanlı dedi ki...

Okudum şimdi bahsettiğin yazıyı,gerçekten hoş bir noktaya değinmişsin,yazını ve Can Dündar'ın yazısını okuduktan sonra peki bu bahsedilen belediye başkanlarının dikkat çeken noktası türk olmak,yada kürt olmak yada ermeni yada müslüman olmak olsa nasıl olurdu diye düşündüm,başlık şöyle olsa mesela:Müslüman başkan ve Kimlik Siyaseti ve yazı şöyle devam bitse; Müslümanlıkları bir yana, ama bu yönleriyle iyi birer örnek sayılmazlar mı? veya Türklükleri bir yana, ama bu yönleriyle iyi birer örnek sayılmazlar mı? Müslüman olabilirler ama iyiler,türk olabilirler ama iyiler,eşcinsel olabilirler ama iyiler...
Can Dündar'ın söylemeye çalıştığı çok yönlü bir siyaset uygulamanın gerekliliği,amacın doğru siyaset olduğu ahlaki siyaset olduğu bir yöneticinin sorumlu olduğu tüm insanlara eşit yaklaşması gerektiği evet bu kimsenin karşı çıkamayacağı birşey,Can Dündar'ın politik olarak yanlışlığı ayrımcı sözleri bir yana ama bu yönüyle iyi bir örnek sayılmaz mı?

wecarealot dedi ki...

Elbette, Can Dündar'ın homofobik bir yazı yazmak istediğini hiç sanmıyorum.

Ama hataları azaltmak yetmiyor, sıfıra indirmek, üstüne de eşcinselliğin kötü bir şey olmadığını insanların gözüne gözüne sokmak gerekiyor ki birileri bir travestiyi öldürdükten sonra "abi iyi yapmışım değil mi?" diye sormasın başkalarına. Üstüne bir de ceza indirimi alması gerektiğini düşünmesin insanlar.

Ermeniler hakkındaki haberlerde, yazılarda normal üstü özen gerekiyorsa, bu konu da en azından öyle bir cümle yazmamayı gerektiriyor sanırım.

sidik yarıştıran kaplumbağa dedi ki...

topbaş hiçbirşey yapmaz. ikiyüzlü liberal müslüman bunlar.. yüzüne gülümser içinden de laf eder.

Travis dedi ki...

belki de haz almış, eşcinsel olmaya karar vermiştir.. kim bilir, belki de gizli gaydir topbaş:)

wecarealot dedi ki...

Belki :)

Bunu kendisine söylesek muhtemelen hakaret davası açar, bizi mahkum ettirir.

Oysa bizim için gay olmak kötü bir şey değil ki hakaret olsun?